Tri najobľúbenejšie miešané nápoje vo Fou Zoo
Pokiaľ by ste k nám do Fou Zoo radi prišli na večerné sushi alebo na pár menších jedál, určite vám k nim odporúčame vyskúšať aj naše miešané drinky. Tie totiž náš someliér Tomáš Šajgal vytvára s ohľadom na chute a techniky použité v kuchyni Michala Konráda a sushi majstra Tomáša Lysého, takže spolu tvoria neodmysliteľný celok.
Spísali sme pre vás obľúbenú trojicu drinkov, ktorú by ste si podľa nás nemali nechať ujsť pri najbližšej príležitosti vo Fou Zoo.
1. FLUFFY
Pompézny, ale pritom elegantný. Fluffy je ľahší drink na báze bieleho kubánskeho rumu a francúzskeho vínneho aperitívu Lillet Blanc, ktoré krásne dopĺňa jemne perlivá sóda a opečený marshmallow.
Prakticky sa hodí k hocičomu, no najradšej ho odporúčame k nigiri, tučnejšej rybe alebo jedlám so zázvorom.
2. TSUBASA
“Tanqueray gin miešam s thajským energetickým nápojom a čerstvými bylinkami – koriandrom, shiso listom, citrónovým tymiánom, ďalej s čerstvou grepovou šťavou a rebarborou. Ako pozornosť k nemu dostanete malé nakladané ázijské hubky shimeji,” nadchýňa sa Tomáš.
3. ANANÁSOVÁ LIMONÁDA / s aj bez alkoholu
Pôvodne je ananásová limonáda, naozaj “len” limonáda, no na požiadanie vám ju naši barmani radi spravia aj ako elegantný miešaný drink s Becherovkou.
Má tiež jednu zvláštnosť, ktorú ostatné limonády nemajú – jej vznik trvá asi šesť hodín.
“Ananás pomaly varím s maslom a škoricou technikou sous-vide. Tá je našim hosťom bežne známa, používa ju v kuchyni náš šéfkuchár Michal Konrád. Princíp spočíva v tom, že sa ingrediencie varia vo vákuu pri konštantnej teplote niekoľko hodín. Keď je ananásová šťava uvarená, pridávam zázvorové pivo z dielne slovenských maniakov Gingermania, ktoré limonáde dodá super korenistosť,” vysvetľuje Tomáš Šajgal, ktorý sa s receptom naozaj vyhral.
Pokiaľ si ju navyše dáte v našej upgradnutej verzii v týchto mrazoch, drink vám naši barmani ohrejú, takže príjemne zahreje, osvieži, poteší chuťové bunky a ešte vďaka nemu objavíte nové chuťové kombinácie.
Servírujeme v krásnej keramike Modranska z Modry, ktorú má náš someliér mimoriadne rád.